Laatste Nieuws

Posted on / by Porta Superia B&B / in Bezoeken waard, Nieuws

Wintertuin Ursulinen

De grote verwondering

Art nouveau op hoog niveau

Hoe durfden de zusters Ursulinen uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver het aan om deze parel van, het toen hypermoderne, art nouveau neer te zetten? Deze feeërieke Wintertuin uit 1900 met een kleurrijke glas-in-loodkoepel was het visitekaartje van hun toenmalige meisjespensionaat. En nog mysterieuzer: de architect van de Wintertuin is onbekend gebleven. Nochtans was hier een meesterlijke ontwerper aan het werk.

Geloof je het niet? Je ogen zullen knipperen van verbazing, want dit is pas art nouveau op niveau.

VERDER LEZEN

Posted on / by Porta Superia B&B / in Bezoeken waard, Mechelen, Nieuws

Bier in vrouwenhanden

Wat is Bier in Vrouwenhanden?

Ken je dat, dat de ober je vol ongeloof aanstaart wanneer je als vrouw bier bestelt? Al decennia lang leeft het cliché dat bier door en voor mannen wordt gebrouwen. De geschiedenis leert ons echter dat vroeger vooral vrouwen aan de roerstok stonden. In Mechelen brouwden de begijntjes bier tijdens de middeleeuwen, op de plek waar je tegenwoordig Brouwerij Het Anker vindt.

Met ‘Bier In Vrouwenhanden’ neem je een duik in de (bier)geschiedenis en koppel je een bezoek aan Mechelen aan elegante bierdegustaties. Verspreid over de binnenstad ontdek je Belgische streekbieren in elegante glazen, proef je bierkaas, -chocolade en -ijs of ervaar je een gastronomische ervaring door bieren met culinaire gerechten te combineren.

Vergeet wijn, bier staat je beter!

VERDER LEZEN