In de voetsporen van Margareta

‘In de voetsporen van Margareta’ is een handige wandelbrochure die je langs de Bourgondische hoogtepunten van Mechelen gidst. Je hebt keuze tussen 3 lussen waardoor je, afhankelijk van interesse en tijd, voor een korte of lange wandeling kiest.

Reis vijfhonderd jaar terug in de tijd en je zal ontdekken dat Mechelen de hoofdstad van de Nederlanden was. Het Hof van Margareta van Oostenrijk zetelde dan ook in de stad en tal van Bourgondische edellieden kwamen hier wonen.

Deze bloeitijd liet veel sporen na in de stad die je vandaag nog steeds kan ontdekken: Bourgondische paleizen, historische kerken, houten gevels en rijk versierde gildehuizen. Deze brochure neemt je mee naar dit rijke Bourgondische tijdperk.

Met het Prikkelpakket kan je bovendien proeven van allerlei Mechelse smaken en en krijg je korting bij enkele attracties.

Prikkelpakket

Wil je een extra beleving toevoegen aan je bezoek? Dat kan! Schaf je een verrassend Prikkelpakket aan.

Er ligt een rijk palet aan Mechelse smaken op je te wachten. Met het Prikkelpakket maak je kennis met een handvol lokale specialiteiten, van bierkaas tot artisanale zoetigheden. Oh ja, vergeet tussen het degusteren door niet uit te blazen. Het Prikkelpakket geeft je korting tot enkele niet te missen attracties en monumenten.

Praktisch

Te koop bij Visit Mechelen & Porta Superia B&B

Gids beschikbaar in NL/FR/EN/DU/SP

Prijs: € 3.5

Prikkelpakket beschikbaar in NL/FR/ENG

Prijs: € 6