Bier in vrouwenhanden

Wat is Bier in Vrouwenhanden?

Ken je dat, dat de ober je vol ongeloof aanstaart wanneer je als vrouw bier bestelt? Al decennia lang leeft het cliché dat bier door en voor mannen wordt gebrouwen. De geschiedenis leert ons echter dat vroeger vooral vrouwen aan de roerstok stonden. In Mechelen brouwden de begijntjes bier tijdens de middeleeuwen, op de plek waar je tegenwoordig Brouwerij Het Anker vindt.

Met ‘Bier In Vrouwenhanden’ neem je een duik in de (bier)geschiedenis en koppel je een bezoek aan Mechelen aan elegante bierdegustaties. Verspreid over de binnenstad ontdek je Belgische streekbieren in elegante glazen, proef je bierkaas, -chocolade en -ijs of ervaar je een gastronomische ervaring door bieren met culinaire gerechten te combineren.

Vergeet wijn, bier staat je beter!

Plezant elegant

Ga op stap met de belevingsgids Bier in Vrouwenhanden en ontdek hoe vrouwen een belangrijke rol speelden in de Mechelse brouwgeschiedenis.

In deze belevingsgids kom je te weten waarom Keizer Karel zijn geduld verloor in Brasserie Den Beer, maak je kennis met kleurrijke figuren zoals Leen Patat en Zwette Maria, en lees je meer over het zakeninstinct van de Begijnen.

Door middel van intermezzo’s krijg je een basiscursus bierbrouwen en maken we, samen met biersommelier Sofie Vanrafelghem, korte metten met een aantal clichés, zoals: “van bier word je dik” of “bier drinken is niet elegant”.

 

Cover Bier in Vrouwenhanden-belevingsgids

 

Te koop bij: Toerisme en Porta Superia B&B

Prijs: 3,5 euro

Beschikbaar in: NL/FR/DU/ENG/SP

 

Mechelen telt heel wat cafés, restaurants en winkels die creatief met bier aan de slag gaan.

Maar liefst 31 zaken doen mee aan Bier in Vrouwenhanden en presenteren je een tapa, hoofdgerecht, dessert of ander product in combinatie met bier. Op het Proefplan (gratis bij de Belevingsgids) geven ze een idee van wat dat kan zijn, maar het exacte gerechtje kan variëren naargelang het aanbod en het seizoen.

Kies waar je zin in hebt, proef en geniet! Op de achterkant is er ruimte genoeg om je proefervaringen neer te pennen.

Smakelijk & Schol !

 

Proefplan

 

Te koop bij: Toerisme en Porta Superia B&B

Prijs: Gratis bij de Belevingsgids

Beschikbaar in: NL/FR/DU/ENG/SP